Είσαι νέος προγραμματιστής; Ήρθε η ώρα να λάμψεις | ShowMeYourCode


Όταν κάποιος κάνει τα πρώτα του βήματα στον προγραμματισμό όλα είναι μαγικά. Ξαφνικά αποκτάς μια δύναμη διαφορετική από τις άλλες: τη δύναμη του να δημιουργείς. Καθώς μαθαίνεις περισσότερα συνειδητοποιείς ότι οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Αρκεί να είσαι δημιουργικός.





Το πρόβλημα που σύντομα κάνει την εμφάνισή του είναι το πως θα δώσεις αυτό που με κόπο έχεις φτιάξει στο κόσμο. Το πως δηλαδή θα το κάνεις γνωστό. Σίγουρα κάνεις δε θα τρέξει να κατεβάσει το κατά τ' άλλα πολύ χρήσιμο σκριπτάκι σου από το νέο, αρκετά φιλόδοξο, αλλά άδειο και άγνωστο github σου. 



Ούτε επίσης μπορείς να αρκεστείς στο να χρησιμοποιείς εσύ και κάποιοι λίγοι άνθρωποι που ξέρεις την εφαρμογή σου, μιας και ένας κύριος σκοπός της δημιουργίας είναι η διάδοσή της στο κοινό, πράγμα που σου προσφέρει ικανοποίηση, σε βελτιώνει σαν προγραμματιστή ακούγοντας τα σχόλια των χρηστών, σε κάνει γνωστό, πράγμα που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μία μελλοντική δουλειά, ίσως σου προσφέρει και κάποιο χαρτζιλίκι κτλ.




Δεν θα ήταν λοιπόν τέλειο να υπάρχει ένα μέσο με το οποίο όλοι οι νέοι προγραμματιστές θα μπορούσαν να υλοποιήσουν όλες αυτές τις προσδοκίες;

Γι αυτό δημιουργήθηκε το ShowMeYourCode!

Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε (τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο) για να βγάλουμε τις δημιουργίες μας στη φόρα. Ο καθένας μπορεί να αναρτεί απλές ή σύνθετες open source εφαρμογές στο site επώνυμα (συνοδευόμενες με ένα βιογραφικό) καθώς και ένα donate button για τον λογαριασμό του για τυχών δωρεές.

Με αυτό τον τρόπο οι δημιουργίες του καθενός θα χρησιμοποιούνται από τους αναγνώστες του site, θα γίνονται αντικείμενο εκμάθησης μιας και θα είναι open source, θα μπορούν να υποστούν βελτιώσεις μέσα από προτάσεις ή και κώδικα από άλλους προγραμματιστές της κοινότητας και θα αποτελούν διαφήμιση ως προς το πρόσωπο του καθενός.

Πέρα από εφαρμογές, οι χρήστες μπορούν να αναρτούν tutorials σε θέματα τεχνολογίας ή και να γράφουν στο blog. 


Ουσιαστικά πρόκειται για μία κοινότητα η οποία προσανατολίζεται στον προγραμματισμό και την εκμάθηση και όχι σε κάποιου είδους προώθηση-υποστήριξη, όπως είναι σύνηθες σε άλλες κοινότητες. Στόχος είναι η δημιουργία.

Εάν λοιπόν έχετε κάποια απλή ή σύνθετη δημιουργία που περιμένει υπομονετικά να δει το φως τη δημοσιότητας ή κάποιο tutorial, μη διστάσετε! 





Όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν ήδη κάποιες εφαρμογές και tutorials.
Εάν δεν ασχολείστε με τον προγραμματισμό μπορείτε να τις χρησιμοποιείσετε και να αφήσετε το feedback σας. Μερικά highlights της μέχρι τώρα δουλειάς είναι: 


  • Το NewEpisodes για android, στο οποίο το τοποθετείτε τις σειρές που παρακολουθείτε και η εφαρμογή σας ενημερώνει για το αν έχει βγει ή όχι καινούριο επεισόδιο στα torrents
  • To InstallerCreator για Linux με το οποίο μπροείτε με ένα κλικ να εγκαταστήσετε εφαρμογές από τις οποίες έχετε μόνο ένα εκτελέσιμο πρόγραμμα και όχι κάποιον installer (πχ. Δικές σας εφαρμογές!).
  • Ένα realtime online chat δημιουργημένο σε javascript το οποίο δεν απαιτεί κάποιου είδους account.

Όλες οι εφαρμογές δίνονται μαζί με τον κώδικά τους· μερικές μαζί και με tutorials.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε κάτι καλό που θα μείνει!

Μπορείτε να βρείτε την κοινότητα στο facebook, στο twitter και στο google plus.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow