Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2011

Εναλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου σε XFCE

Εικόνα
Οι ευκολίες που υπάρχουν στα διασημότερα γραφικά περιβάλλοντα (Gnome, Kde), όσον αφορά την εναλλαγή γλώσσας στο πληκτρολόγιο δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα στο XFCE. Πάμε λοιπόν να δούμε πως με τον γνωστό συνδυασμό alt + shift θα μπορούμε να εναλλάσσουμε τα ελληνικά με τα αγγλικά όπως έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή στους ...εξωγήινους

Εικόνα
Μια αρκετά χρήσιμη εφαρμογή την οποία είχαμε παρουσιάσει εις διπλούν παλαιότερα (δείτε εδώ και εδώ ) είναι το alien . Το alien είναι μια εφαρμογή η οποία τρέχει μέσα από το τερματικό και μας επιτρέπει να μετατρέπουμε πακέτα μίας διανομής σε άλλη. Για παράδειγμα με την βοήθειά του μπορούμε να μετατρέψουμε .deb σε .rpm αν μια εφαρμογή που δεν βρίσκουμε στην .rpm διανομή μας (fedora, opensuse) υπάρχει μόνο για .deb διανομές (ubuntu, debian, mint κτλ).

Viper | Ένα διαστημικό theme για το Gnome 3

Εικόνα
Όλο και περισσότερα εντυπωσιακά θέματα για το Gnome Shell κάνουν την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό καταφέρνοντας να δώσουν μια διαφορετική και μοντέρνα εικόνα στο νέο Gnome! Ένα νέο και...διαστημικό θέμα είναι το Viper ! Έχει πολύ μοντέρνα σχεδίαση και είναι ικανό να μαγνητίσει τα βλέμματα των φίλων σας!