Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2011

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Εικόνα
To Phet πρόκειται για μια δουλειά του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Οι σπουδαστές δημιούργησαν εικονικά πειράματα και όχι μόνο ανοικτού κώδικα που αφορούν κυρίως την Φυσική, τα Μαθηματικά, τη Χημεία, αλλά και την βιολογία. Υπάρχουν δεκάδες τέτοιες εφαρμογές στο site του project, οι οποίες έχουν να κάνουν με διάφορα απλά φαινόμενα μέχρι και πολύ σύνθετα. Δεσπόζουν βέβαια τα πειράματα φυσικής τα οποία καλύπτουν ένα αρκετά ενδιαφέρον φάσμα της επιστήμης αυτής.

Από Gnome σε Kde

Εικόνα
Αν χρησιμοποιείτε έστω και ελάχιστο καιρό Linux σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι οι επιλογές που έχετε είναι απεριόριστες. Μία από αυτές είναι να χρησιμοποιείσετε ένα διαφορετικό περιβάλλον εργασίας. Σε αυτό το blog έχουμε αναφερθεί κυρίως στο gnome και αυτή είναι η ευκαιρία να δούμε και κάτι καινούριο, το kde.

Τρέξτε αρχεία jar στο fedora

Εικόνα
Jar είναι συμπιεσμένα αρχεία Java τα οποία αποτελούν μια εφαρμογή. Είναι αρκετά χρήσιμα αφού δεν χρειάζονται εγκατάσταση! Απλώς τρέχετε το .jar κάθε φορά και το πρόγραμμα ανοίγει μπροστά σας. Προτιμάται πολλές φορές από τους προγραμματιστές γιατί τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, αρκεί να έχετε εγκαταστημένη την java σωστά στο σύστημά σας. Στο fedora δεν είναι ρυθμισμένη από την αρχή (όπως και στις περισσότερες διανομές) έτσι πρέπει να το φτιάξετε μόνοι σας.

Το Linux Inside στην πόρτα μου!!

Εικόνα
Σήμερα ξεκινώντας άλλη μια συνηθησμένη μέρα για το σχολείο ανοίγοντας την πόρτα για να φύγω πήρε το μάτι μου έναν φάκελο. «Λες;», είπα. Τον άνοιξα γρήγορα και μέσα είδα το πρώτο τεύχος του ελληνικού Linux Inside! ! «Επιτέλους!!» Το Linux Inside είναι η συνέχεια του Linux format, όπως έχουμε πει και παλαιότερα . Το βρήκα εκπληκτικό με πάρα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για αρχάριους, αλλά και για ειδικούς. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλεία και περιμένω με ανυπομονησία και τα επόμενα τεύχη. Μπορείτε να κάνετε συνδρομή από εδώ , όπως έκανα και εγώ! Είναι ότι πρέπει ιδικά αν μένετε στην επαρχία, γιατί εκεί κυκλοφορεί 2 μήνες αργότερα από την κανονική του κυκλοφορία.

OSarena.net

To ΟsArena εδώ και κάποιες μέρες είναι γεγονός. Το μεγαλύτερο ελληνικό portal για το ελεύθερο λογισμικό είναι πλέον κοντά σας και είδη υπάρχουν πολλύ ενδιαφέροντα και προσεγμένα άρθρα από τους πολλούς και ταλαντούχους blogger που συμμετέχουν. Εγώ θα επιστρέψω σε λίγο καιρό με περοσσότερα άρθα τα οποία θα υπάρχουν και στο OSarena. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Ετοιμαστείτε για το OSarena!!!

Εικόνα
Το γνωστό YAGLB πλέον ανήκει στο παρελθόν, όπως και άλλα διάσημα ελληνικά Linux blogs. Από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 17:00 τα δυνατότερα ελληνικά Linux blogs ενώνεται σε ένα: Το OSarena. Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια που οργανώνεται εδώ και πολύ καιρό με σκοπό την δημιουργία ενός blog που θα τα έχει όλα. Οι καλύτεροι Linux αρθρογράφοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους!! Στο blog θα υπάρχει καταιγισμός αναρτήσεων σε ότι έχει να κάνει με το Linux ή το Android. Πρόκεται να γίνει σημείο αναφοράς των χρηστών του Ελεύθερου Λογισμικού γι αυτό να είστε συνεπείς στο ραντεβού!! Η διεύθυνση θα είναι αυτή: http://osarena.net Ανήκω και εγώ στους αρθογράφους του ΟSarena αλλά το fedora-gr θα συνεχιστεί, αν και σκέφτηκα να το σταματήσω... Όλη μας η προσοχή θα είναι στο νέο project αλλά στο fedora-gr θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι ίδιες αναρτήσεις με αυτές που θα αναρτώ και στο osarena.net (λίγο παραποιημένες βέβαια ώστε να ταιριάζει στο fedora, και όχι σε όλες τις διανομές). και μια α